Bemutatkozás

A szárító és raktár telep Őcsényben található. Évtizedes múltra visszatekintve igyekszünk kiszolgálni a térség gazdálkodóinak igényeit. A közelmúlt fejlesztő beruházásainak köszönhetően a régió egyik legnagyobb kapacitású szolgáltatójává váltunk. 

  • Sík- és silótárolók befogadóképessége meghaladja a 17.000 tonnát.
  • 2.400 tonnás silótárolóban akár 24 különféle termény tarolása is megoldható.
  • Két, egyenként 20 tonna/h befogadóképességű szárítóinkkal napi 1.000 tonna nedves termény lefogadására vagyunk képesek.
  • Két szárítónak köszönhetően, a kukorica és a napraforgó egyidejű fogadása megoldott, valamint speciális igények kielégítésére is alkalmassá́ teszi telepünket, pl. waxy kukorica szárítás és tisztítás, étkezési napraforgó kikészítése, egyéb aprómagvak, és olajosok tisztítása és szárítása: repce, köles, pohánka, cirok.
  • Modern rakodógépünkkel és 60 tonnás hídmérleggel a kitárolás kapacitása akár napi 2.000 tonna. Tartálykocsi rakodása megoldott.
  • A telep nyitvatartási ideje a partnereink igényeihez igazodik, betakarítási szezonban 24 órán keresztül fogadjuk a terményt minden nap.
Labor

Minden mai igénynek megfelelő korszerű gabonalaborunkkal állunk partnereink rendelkezésére.
FOSS Infratec 1241 gabona gyorsmérő segítségével a búzánál 0,2-0,5 %-os pontossággal tudjuk mérni a nedvességet, fehérjét és sikért. Ugyanezzel a géppel mérjük az árpa, a repce és a kukorica nedvességtartalmát.
A nedves kukoricánál a gazdálkodókkal történő lehető legpontosabb elszámolás érdekében egy MARK 160-as digitális analitikai mérleget használunk, mellyel a ledarált és egy PKL-2000-es szárítószekrényben leszárított kukoricát 1 milligramm pontosságig vissza tudjuk mérni. Ezt a két gépet használjuk a napraforgó nedvességének megállapításához is.
Rendelkezésünkre áll a magyar szabványnak megfelelő hektolitertömegmérő és esésszámmérő is. 

 

Minőségvizsgálati díjak

BúzaBruttó ár
Nedvesség, fehérje, sikér5.000,- Ft/minta
Hektólitersúly2.500,- Ft/minta
Esésszám2.000,- Ft/minta
KukoricaBruttó ár
Nedvesség1.500,- Ft/minta
ÁrpaBruttó ár
Nedvesség1.500,- Ft/minta
Hektolitersúly2.000,- Ft/minta
Repce, napraforgó Bruttó ár
Nedvesség 1.500,- Ft/minta

A megadott díjak bruttó árak, az ÁFÁ-t tartalmazzák. Árak tájékoztató jellegűek, árváltoztatás jogát minden előzetes értesítés nélkül fenntartjuk!